Manj stresa

Tečaji,  pogovori,  seminarji,  svetovanja

Za spopadanje s stresom v različnih stopnjah , posebno pa še s kroničnim stresom, vam lahko svetujemo in vas naučimo preverjeno učinkovitih tehnik  zmanjševanja stresa.

Prihranite čas in denar in se poslužite sodobne tehnologije. Imeli boste svojega učitelja.  Delujemo  na daljavo  preko Meet, Zoom, Skype, Viber ali opravimo tečaj pri naročnikih za zaključene skupine.  Kontaktirajte nas in ugotovimo skupaj, kaj je optimalno za vas:

Kaj lahko izberete:

  • Samoumirjanje: 20 min. preko Skypa do 15 .4. 2024  brezplačno – za termin pokličite kontaktni telefon
  • Avtogeni trening – tečaj prve stopnje : termin: dogovor; trajanje: 8 ur; kraj: od doma; vložek: 80,00 €
  • Avtogeni trening – tečaj višje stopnje:  termin: dogovor; trajanje: 10 ur; kraj: Maribor; vložek: 105,00 €
  • Avtogeni trening – osnove:  termin: dogovor; trajanje: 2 uri, kraj: od doma; vložek: 35,00 €
  • Uravnavanje časa (Time Management):  termin: dogovor; kraj: od doma;  vložek: 30,00 €/uro
  • Kako preprečimo izgorevanje: termin: dogovor; trajanje: 2 uri, kraj: od doma; vložek: 35,00 €/individualno ali par

 

AVTOGENI TRENING

Avtogeni trening,  sproščanje, čustveno obnavljanje, izboljšanje  samopodobe, odkrijte svoj notranji mehanizem uspeha, sprememba krize v priložnost, kako pomagamo partnerju, sodelavcu …

kapljica Avtogeni trening poveže telo in duha in omogoči procese samozdravljenja ter krepi osebnost. S serijo preprostih vaj, ob zavedanju svojega telesa, z vizualizacijo in vodilnimi stavki dosežemo notranji mir, ki omogoči sprostitev in regeneracijo. Ugodno vpliva na zmanjšanje kroničnega stresa ne glede na vzrok.

Več kot 8000 znanstvenih študij potrdilo pomembne učinke pri zdravljenju visokega krvnega tlaka, astme, kroničnih bolečin, motenj delovanja želodca in črevesja ter zmanjšanju stresa, strahu in celo depresij.

Avtogeni trening vam po osvojitvi osnovne stopnje omogoči, da na svoj ukaz »odklopite skrbi« v nekaj minutah.  Jutranja vadba vam lahko zagotovi vir čustvenega in telesnega dobrega počutja za ves dan. Vadba AT nadomesti daljši popoldanski spanec. Nauči se ga lahko vsak. Več o avtogenem treningu lahko preberete tudi v naših novicah

Ponujamo vam več možnih oblik treniranja:

– Avtogeni trening – tečaj prve stopnje:

Z vadbo po navodilih mentorja se izognete napačnim pristopom in predstavam kaj je pomembno pri vadbi, posebno, če imate težave z zdravjem. Rezultati pridejo hitreje kot, če trenirate sami.

Način dela: Predavanje, pogovor in tematske vaje v majhnih skupinah ali individualno. Tečajnik vadi sam doma vsak dan.
Trajanje: 8 ur. Tečaj poteka 8 tednov 1x tedensko po eno uro.

– Avtogeni trening – tečaj višje stopnje:
Tečaj je namenjen tistim, ki so obvladali prvo stopnjo avtogenega treninga in želijo  povečati svoje občutenje, samozavest, odločnost,  pogled na življenje in odnose z ljudmi.

Način dela: Predavanje, pogovori in tematske vaje v majhnih skupinah.
Trajanje: 10 ur. Tečaj poteka lahko v strnjeni obliki 7 tednov 1x tedensko po uro in pol ali isto število ur 1x mesečno.

Osnovne avtogenega treninga:
Pokažemo vam, kako lahko sami trenirate avtogeni trening.

Način dela: Predstavitev in vaje.
Trajanje: 2 uri. Trening poteka v dveh srečanjih.

Z ZNANJEM NAD STRES

Zaskrbljekapljicenost, pritiski in hitenje so stalnica današnjega časa in vir stresa. Dejavno premagovanje stresa je najbolj učinkovito:  rekreativna dejavnost, dihalne vaje s sprostitvenimi vajami, interesne dejavnosti, vse to so najustreznejši načini, da se učinkov stresa zares osvobodimo.

Psihično obremenjenost s prisotnimi telesnimi motnjami pomaga razbremeniti telesno gibanje, nasprotno pa telesno preobremenjenost preženejo duševne spodbude — branje knjige, poslušanje glasbe, obisk zanimive predstave, sproščen razgovor z nekom, ki nam je drag ipd.

Kadar traja stres dalj časa, izgubi oseba občutek, da je v stresu in se ji zdi celo, da je mirna. Kar nekaj znakov kot je slabo spanje in zbitost zjutraj, hitra utrujenost, razdražljivost, hitra jeza, gre ji na jok brez razloga, nič je ne veseli, občasne vrtoglavice, težave z želodcem, srce občasno trepeta, ne zna se več sproščeno pogovarjati, nima energije,… pa kaže, da je v stresu. Zaradi preobremenitev v preteklosti in sedanjosti se lahko znajde v stanju začasne odpovedi in bolezni. Potrebna je začasne razbremenitve, da bi se lahko s problemi ponovno spopadla brez dodatne škode zase.

Za manj stresa je poleg sproščanja in rekreativnih dejavnosti zelo  pomembno načrtovanje časa in razumevanje kaj nas spravlja v stres. Pogled tretje osebe nam včasih pokaže tisto, kar imamo že pred očmi in nismo opazili.